Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Френски дип с аншоа

Френски дип с аншоа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Френски дип с аншоа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15 бр.

Необходими продукти

  • аншоа - 15 бр. осолени филета
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 120 мл
  • лимонов сок - няколко капки
  • черен пипер
  • хляб - 15 бр. малки препечени филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата аншоа, за да отстраните излишната сол, след което ги подсушете на кухненска хартия.

Пасирайте чесъна и го смесете с аншоата, добавете олиото и разбийте всичко много добре докато се получи гладка паста. Овкусете с лимонов сок и черен пипер на зърна.

Намажете препечените филийки с пастата от аншоа и сервирайте.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: