Печен фазан с нар и ликьор

Марина НордМарина НордНовак1219
29/01/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо401
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се измива, подсушава се добре и се слага в тава. Полива се с разтопеното масло, поръсва се с черен пипер и сол, и се покрива с нарязания на тънки парчета бекон.

Пече се във фурната на 250 градуса. Щом се зачерви беконът, градусите се намаляват на 200 и фазанът се пече още около час.

Птицата се изважда от тавата и се слага в голяма чиния. Сосът, който се е отделял при печенето, се кипва на котлона и към него се добавят сокът от нара, ликьорът, бульонът, оцетът и брашното.

Оставя се на слаб гът до сгъстяване на соса. С този сос се залива птицата преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар