Ябълкова торта с грис и канела

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
15/10/2010
"Да, да, знаем, че тортите са шоколадови и с крем, но опитайте и нашето предложение за ябълкова торта с грис и канела, което гарантирано ще ви накара да промените мнението си "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 172
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете гриса, брашното, захарта и бакпулвера и разделете тази смес на три еднакви части. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

Намазнете тава и я поръсете с брашно. Първо се изсипва 1/3 от сухата смес, отгоре се разпределят половината настъргани ябълки, след което се поръсва с канела.

Следва отново суха смес, ябълки, канела и се завършва със суха смес. Залейте сладкиша със 150 мл олио или разтопено масло. Сложете го да се запече до златист цвят на 180 градуса.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 12
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
16.04.2020 18:01
А блатовете може ли да са от натрошени канелени бисквити?
0
0
Крис
Крис
10.03.2016 09:30
Страхотен е! Първоначално тортата стои суха, колкото повече време стои толкова по - сочна става, ябълките си пускат сока. Хубаво е да се избере по - сочен сорт ябълки.
0
0
силвия димитрова
силвия димитрова
06.02.2015 10:38
Сега го правя,но не видях да има яйца? Така ли трябва да бъде?
0
0