Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле задушено от Полски Тръмбеш

Пиле задушено от Полски Тръмбеш

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Пиле задушено от Полски Тръмбеш1 / 2
16/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле, неголямо
  • олио - 60 мл
  • лук - 2 глави
  • брашно - 10 бр.
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 6 зърна
  • чесън - 10 скилидки
  • домати - 500 г
  • червено вино - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на отделни парчета, посолете го и го подредете в тенджерата, в която ще го готвите.

Скълцания лук задушете в мазнината и малко водичка. След това добавете брашното, скълцаните ситно домати и чесън. Поръсете сместа с двата вида пипер и сол на вкус, объркайте и залейте върху пилето.

Долейте виното и с чаша топла вода и оставете да се доготви на тих котлон.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: