Снежно фондю

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Снежно фондю1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • течна сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 300 г
  • ликьор - 50 мл
  • ром - 40 мл бял
  • кашу - 150 г
  • бяло вино - 1/2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2ч.л.
  • круши - 2 бр.
  • банани - 3 бр.
  • бисквити - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се смесва със захарта, кипва се и се добавя канелата. Крушите се нарязват на резенчета и се добавят в сиропа. Варят се, докато не станат почти прозрачни. Вадят се от сиропа и се охлаждат.

В съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът.

Кашуто се натрошава и се добавя в сметановата смес. Останалата сметана се смесва с пудрата захар. В сместа се потапят парченца круши, резени банани и бисквити.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: