Начин на приготвяне
Измерете отцедения сок от консервата и го допълнете с вода до получаване на 450 мл течност. Сипете в тенджера. Добавете захарта, поръсете отгоре с желатина и оставете да кисне 5 минути. Загрейте полека, за да разтворите желатина и захарта.
Направете прасковите на пюре и го добавете към разтворения желатин заедно с лимоновия сок. Охладете, докато започне да се втвърдява.
Разбийте белтъците на твърд сняг, прибавете прасковената смес и размесете. Сипете приготвената смес в намокрена плитка квадратна форма за кейк със страна 20 см и я оставете в хладилника, за да се стегне.
Нарежете желето на ромбове или квадрати. Поднесете го студено, като по желание украсете с по един резен прясна праскова върху всяко парче.