Арменски кюфтенца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Арменски кюфтенца
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25-30 бр.
"Страхотни, ароматни, малки и приятни Арменски кюфтенца!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г, може и свинско месо
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • хляб - 1 филия сух бял
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • сол - на вкус или около 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на два пъти и към него се прибавя накиснатия предварително и отцеден във вода хляб. След това към сместта добавете яйцето, ситно нарязаният магданоз, солта и кимиона.

Сместа за кюфтенцата се размесва много добре и от нея с намазнени ръце се оформят малки (колкото орех) кюфтенца.

Кюфтенцата по арменски се пържат в сгорещено олио без да се овалват в брашно.

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка: