Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба с кашкавал

Риба с кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Риба с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 1 кг по избор, най - добре филе
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • галета - 1 с.л.
  • кашкавал - 250 г
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте рибата, като оформите филета. Посолете ги и поръсете с малко лимонов сок.

След като престои 10-15 минути, сложете да се вари в малко вода, докато се сготви. Извадете я от водата и размийте брашното. Разредете го с виното и с рибния бульон. Сложете соса да се вари около 15 минути.

Сложете рибата в намазнена тавичка, залейте със соса, поръсете със скълцан магданоз, галета и най-отгоре сложете кашкавала. Печете за около 30 минути.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: