Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет от праз, чушки и спанак

Омлет от праз, чушки и спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Омлет от праз, чушки и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • кимион - 1 ч.л.
  • праз - 3 стръка
  • спанак - 150 г
  • кедрови ядки - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • босилек - 1 с.л. пресен
  • магданоз - 1 с.л.пресен
  • сол
  • черен пипер
  • кресон - за декорация
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрявате зехтина в тиган и добавяте чушката. Запържвате на среден огън, като разбърквате внимателно за 6-8 минути, докато омекне и започне да става леко кафява по краищата.

Прибавете ½ ч.л. кимион и запържете още 1-2 минути, като отново разбърквате, за да не прегори.

Добавете праз-лука, след което частично покрийте тигана и оставете за 5 минути, докато лукът омекне. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

След това добавете спанака и покрийте, докато омекне за около 3-4 минути, разбъркайте с останалите зеленчуци и сложете ядките.

Разбивате яйцата със солта, пипера и останалия кимион, босилека и магданоза.

Прибавете към останалите продукти в тигана и гответе на слаб огън, докато дъното на омлета се оформи и започне да става кафяво.

Загрявате предварително грила и слагате омлета, но внимавате да не прегорят яйцата. Нарежете на резени и поднесете топло ястието, гарнирано с кресон и поръсено с пармезан.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: