Хляб с бекон

Анита
Анита
Новак
05/12/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Намазнете дълга форма и покрийте дъното с хартия за печене.

На средна температура запържете лука в зехтина, добавете нарязания бекон и пържете още 10-тина минути. Отцедете сместа на салфетка и оставете да се охлади.

Изсипете и разбъркайте в купа брашното, бакпулвера, сода и 1/2 ч.л. сол. Направете кладенче в средата и изсипете в него леко разбитите яйца и млякото. Замесете.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност, сложете отгоре лучената смес и замесете, но не за продължително време.

Поставете внимателно хляба във формата, отгоре намажете със смес от млякото и жълтъка и печете 30-40 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар