Френско кафе

06/08/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции6 чаши
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 871
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кафе - 6 ч.л. фино смляно
  • вода - 400 м
  • сол - 1 щипка
  • коняк - 120 мл френски
  • захар - на бучки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври, прибавете кафето и след като кипне оттеглете съда от котлона. Добавят се една по една лъжичките кафе и щипката сол.

След това отново се връща съда на включения котлон. След надигането на каймака на кафето, съдът се оттегля и огъня.

Кафето се прецежда, след което се разепрделя в 6 порцеланови чаши за кафе. Конякът се разпределя по равно в 6- те кафета. Подслажда се с бучка захар по желание. Френското кафе се консумира леко изстинало, за да се подчертае ароматът на коняка.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар