Пълнен шаран с гъби

НиколаНиколаНовак
29/11/2014
"Ние ще изчистим шарана, а вие пригответе продуктите. Такава вкусотия ще сготвим заедно, че няма да повярвате "
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шарана. Накиснете го в студена вода, извадете го, подсушете и го поръсете със сол.

Почистете и нарежете гъбите и ги задушете в голям съд, където може да се побере и шаранът. Добавете нарязания магданоз и сложете шарана отгоре. Оставете да се задуши.

Отделно запържете в мазнина нарязания ситно лук и ориза. Овкусете със сол и пиперите.

Смесете една част от лука с гъбите и напълнете шарана, като го зашиете. Останалия лук сложете в тавичка, отгоре сложете шарана заедно с подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер и сложете да се пече.

По време на печенето доливайте вода и вино. Готовият шаран се поднася с резени лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар