Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Моят пълнен шаран с хайвер и гъби

Моят пълнен шаран с хайвер и гъби

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Моят пълнен шаран с хайвер и гъби
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - 2.5 кг
  • лук - 1 глава
  • хайвер - 70 г
  • ориз - 3 с.л.
  • девесил
  • гъби - 50 г
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • орехи - 2 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука, към него добавяме хайвера от рибата и разбъркваме.

Добавяме ориза и гъбите заедно с малко вода, колкото да поври всичко и оризът да поври малко.

Добавяме смлените на едро орехи.

След като се е сготвила нашата плънка, овкусяваме със сол, черен пипер и девесил.

Шаранът е почистен, измит и осолен. Направили сме разрез отдолу през корема. Напълваме шарана с плънката.

Забиваме клечки за зъби да не изпадне плънката. Поливаме шарана отгоре със зехтин и бяло вино, добавете и малко вода.

Отгоре върху шарана нареждаме резени лимони и го пъхаме да се пече на 200 °C под фолио за 40 минути.

След това махаме фолиото и оставяме да се запече отгоре. Може да поставите клечки, върху които да поставите шарана, за да не залепне, но това е само, ако искате.

Сервирайте пълнения шаран с гарнитура по желание.

Да ви е сладко с този пълнен шаран с хайвер и гъби!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: