Начин на приготвяне
Задушаваме лука, към него добавяме хайвера от рибата и разбъркваме.
Добавяме ориза и гъбите заедно с малко вода, колкото да поври всичко и оризът да поври малко.
Добавяме смлените на едро орехи.
След като се е сготвила нашата плънка, овкусяваме със сол, черен пипер и девесил.
Шаранът е почистен, измит и осолен. Направили сме разрез отдолу през корема. Напълваме шарана с плънката.
Забиваме клечки за зъби да не изпадне плънката. Поливаме шарана отгоре със зехтин и бяло вино, добавете и малко вода.
Отгоре върху шарана нареждаме резени лимони и го пъхаме да се пече на 200 °C под фолио за 40 минути.
След това махаме фолиото и оставяме да се запече отгоре. Може да поставите клечки, върху които да поставите шарана, за да не залепне, но това е само, ако искате.
Сервирайте пълнения шаран с гарнитура по желание.
Да ви е сладко с този пълнен шаран с хайвер и гъби!