Начин на приготвяне
Шаранът се почиства, измива и се осолява.
В дълбок тиган сипваме олио и запържваме лука и нарязания хайвер.
Прибавяме измития булгур, разбъркваме и добавяме 50 мл вода. Оставяме да изври водата и да набъбне булгурът, след това добавяме орехите, разбъркваме и овкусяваме със сол, черен пипер, девисил и подправка за риба.
Пълним шарана с плънката. Поставяме го в тава и затваряме корема на шарана, за да не излезе плънката с клечки за зъби.
Шарана го поръсваме с олио и подправка за риба.
Нареждаме резени лимон отгоре, наливаме вода в тавата да се покрие дъното, и покриване с фолио.
Слагаме да печем рибата на 180 °C за около 40 минути, след което махаме фолиото и оставяме шарана да се запече.
След като се запече, сервираме пълнен шаран с булгур и хайвер с гарнитура и си хапваме.
Да ви е сладко!