Ezine.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Паниран хайвер от шаран

Паниран хайвер от шаран

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
Паниран хайвер от шаран
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пърженият хайвер от шаран е едно страхотно мезенце за вашата любима ледено студена бира"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 в.ч.
  • хайвер - 500 г от шаран
  • лимони - 1 бр.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хайвера добре и го овкусете с лимонов сок и сол.

Оставете го настрана за 10-15 минути.

Сложете на котлона дълбок тиган с олио.

В друг съд разбийте яйцето с бирата на пяна - потопете всяко парче хайвер в сместа, а след това и в брашното.

Пържете панирания хайвер от шаран в сгорещена мазнина.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: