Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран шаран с картофено брашно

Паниран шаран с картофено брашно

ЗориЗори
Новак
1715465k
Паниран шаран с картофено брашно
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусен и хрупкав паниран шаран за Никулден Наистина е уникален и си заслужава да бъде опитан"

Необходими продукти

  • шаран - 1500 г (почистен и нарязан на парчета)
  • лимонов сок - сока от 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за овалване
  • картофено брашно - 2 - 3 с.л. (сухо картофено пюре)
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - на прах
  • олио - за пържене
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчетата шаран и ги овкусете с черен пипер и сол. Оставете да поемат подправките за 20-тина минути, след което ги прехвърлете в подходяща тава.

Залейте ги със сока от двата лимона и оставете да се мариноват за още 15-тина минути.

Пресейте заедно трите вида брашно. Добавете към тях пипер, чесън на прах и сол, разбъркайте.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган с дебело дъно.

Оваляйте хубаво рибата в брашното и я изпържете до хубав златист цвят.

Изваждайте пържената риба върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Поднесете пържения шаран с гарнитура по ваш избор.

Панираният шаран с картофено брашно е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: