Начин на приготвяне
Измийте парчетата шаран и ги овкусете с черен пипер и сол. Оставете да поемат подправките за 20-тина минути, след което ги прехвърлете в подходяща тава.
Залейте ги със сока от двата лимона и оставете да се мариноват за още 15-тина минути.
Пресейте заедно трите вида брашно. Добавете към тях пипер, чесън на прах и сол, разбъркайте.
Загрейте достатъчно количество олио в тиган с дебело дъно.
Оваляйте хубаво рибата в брашното и я изпържете до хубав златист цвят.
Изваждайте пържената риба върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.
Поднесете пържения шаран с гарнитура по ваш избор.
Панираният шаран с картофено брашно е много вкусен.