Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с булгур и хайвер

Пълнен шаран с булгур и хайвер

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пълнен шаран с булгур и хайвер
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Още едно страшно апетитно предложение за Никулденски шаран, който ще изчезне от тавата за 15 минути"

Необходими продукти

  • шаран - около 2 кг
  • лук - 1 глава
  • булгур - 3 с.л. за пилаф
  • хайвер - 100 г
  • девесил
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • подправка за риба
  • лимони - 1 бр.
  • орехи - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива и се осолява.

В дълбок тиган сипваме олио и запържваме лука и нарязания хайвер.

Прибавяме измития булгур, разбъркваме и добавяме 50 мл вода. Оставяме да изври водата и да набъбне булгурът, след това добавяме орехите, разбъркваме и овкусяваме със сол, черен пипер, девисил и подправка за риба.

Пълним шарана с плънката. Поставяме го в тава и затваряме корема на шарана, за да не излезе плънката с клечки за зъби.

Шарана го поръсваме с олио и подправка за риба.

Нареждаме резени лимон отгоре, наливаме вода в тавата да се покрие дъното, и покриване с фолио.

Слагаме да печем рибата на 180 °C за около 40 минути, след което махаме фолиото и оставяме шарана да се запече.

След като се запече, сервираме пълнен шаран с булгур и хайвер с гарнитура и си хапваме.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: