Пъстърва със задушени зеленчуци

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
15/08/2010
"Знаете ли как изглежда перфектното здравословно ястие? Като тази пъстърва със задушени зеленчуци, която сме сервирали "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 290
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата, разрежете я и я осолето добре, овкусете и с черен пипер.

Намазнете тава и поставете пъстървата, като я поръсите с няколко листа бахар и дафинов лист. Залейте я с лимонов сок, покрийте леко с фолио и оставете така да престои за 15 минути.

През това време нарежете тиквичката на колелца. Загрейте в тиган малко мазнина и сложете всички зеленчуци да се задушат съвсем леко, като прибавите и бялото вино.

Пъстървата се пече на 170 градуса за около половин час.

Сервира се гарнирана със зеленчуците, няколко резена портокал и няколко стръка копър.

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
тони
тони
30.05.2013 19:09
Виж пак-има ги!
1
0
Венета
Венета
27.03.2013 16:05
Само че тази тиквичка нещо не я виждам спомената в нужноте за рецептата продукти...
0
1