Желирани пити

ДаниДаниНовак
28/02/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакетче
  • желатин - 2 пакетчета
  • компот - 1 бр. от праскови или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутертестото се приготвят пити като се оформя кръгче което се огражда с лента бутертесто. Питите се изпичат и се оставят да изстинат.

Желатинът се разтваря, както пише на опаковката, и се смесва със сока от компота.

Плодовете се нарязват на ситно и също се прибавят към желатина и сока. Сместа се вади и се оставя леко да изстине.

Когато започне леко да се сгъстява питите се пълнят със сместа и се оставят в хладилник да се желират.

Поднасят се гарнирани със сметана. Същите желирани пити могат да се приготвят и с класическо маслено тесто, но вариантът с бутертесто е по-лесен и бърз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар