Начин на приготвяне
В един литър вода се добавят оцетът, солта, целината и дафиновите листа. Слагат се на котлона и когато кипнат, се счупват едно по едно половината от яйцата.
Щом се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица и се пускат в студена подсолена вода. Останалата половина от яйцата се сварява по същия начин.
Желатинът се слага в малко вода и когато набъбне, се сипва в топлия месен бульон, подправен с лимоновия сок и черния пипер. От сместа се сипва на дъното на купички и се изчаква да стегне. Нареждат се парченца от нарязаните кисели краставички, шунка, чушка и стръкчета магданоз.
Върху тях се слага по едно от яйцата и се залива с бульона. Оставя се в хладилника да стегне желатинът. Преди сервиране купичките може да се потопят в топла вода и да се обърнат върху чиния.