Начин на приготвяне
За приготвянето на домашни желирани бонбони може да използвате сок от компот по избор, плодов сок или плодово пюре (дори замразено такова).
Ако не сте любители на много сладки десерти, намалете количеството захар на 2-3 с.л.
Затоплете сока от компот (плодовия сок или плодовото пюре) на котлон, след което смъкнете от котлона, прибавете 50 г желатин, разбъркайте добре и оставете настрани, докато желатинът набъбне.
След като желатинът е набъбнал, върнете отново на котлона и бъркайте от време на време, докато се отпусне и се получи гладка смес. Добавете захарта, след това и 1/2 ч.л. лимонов сок (или лимонена киселина). Ако сте избрали да използвате лимонена киселина, то го прибавете при захарта.
Изсипете го в каничка, за да ви е по-удобно да изсипвате сместа за желираните бонбони във форми за домашни шоколадови бонбони или формички за лед.
Оставете в хладилник или фризер, за да се стегнат всички бонбони.