Начин на приготвяне
Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията, след което я отцедете и оставете настрана.
В голям тиган загрейте зехтина и добавете чесъна. Запържете за минутка. Добавете скаридите и ги сотирайте около 3-4 минути на страна, докато станат розови и месести. Извадете ги настрана.
В същия тиган добавете нарязаните домати и гответе за около 5-6 минути, докато се получи сос. Ако използвате консервирани, гответе повече, за да се сгъсти сосът.
Добавете скаридите и нарязаните чери доматки и гответе още 2-3 минути да отмекнат доматите. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Ако желаете можете да пекнете чери доматите за 2-3 минути на скара или грил тиган, след което да ги добавите към скаридите.
Добавете сварената паста и разбъркайте заедно със соса. Ако желаете, добавете малко лимонов сок и пармезан. Гарнирайте готовото папарделе със скариди и домати с нарязани пресни зелени подправки като босилек или магданоз.
Вижте също как да си направите традиционната паста арабиата или любимата паста болонезе.