Ezine.bg»Рецепти»Паста»Папарделе със скариди и домати

Папарделе със скариди и домати

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9424185
Папарделе със скариди и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
49 мин.
Порции
2
"Насладете се на нежно папарделе със скаридки и домати – класика с свежест и вкус."

Необходими продукти

  • папарделе - 250 г или друга
  • почистени скариди - 300 г
  • пресни домати - 200 г или от консерва
  • чери домати - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен босилек - или магданоз
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията, след което я отцедете и оставете настрана.

В голям тиган загрейте зехтина и добавете чесъна. Запържете за минутка. Добавете скаридите и ги сотирайте около 3-4 минути на страна, докато станат розови и месести. Извадете ги настрана.

В същия тиган добавете нарязаните домати и гответе за около 5-6 минути, докато се получи сос. Ако използвате консервирани, гответе повече, за да се сгъсти сосът.

Добавете скаридите и нарязаните чери доматки и гответе още 2-3 минути да отмекнат доматите. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Ако желаете можете да пекнете чери доматите за 2-3 минути на скара или грил тиган, след което да ги добавите към скаридите.

Добавете сварената паста и разбъркайте заедно със соса. Ако желаете, добавете малко лимонов сок и пармезан. Гарнирайте готовото папарделе със скариди и домати с нарязани пресни зелени подправки като босилек или магданоз.

Вижте също как да си направите традиционната паста арабиата или любимата паста болонезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: