Начин на приготвяне
Страхотен мързелив тутманик със сирене без месене - за да имате повече време за любимите хора. Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавя лъжичка сода и след като шупне се слага при разбитите яйца. Сместа се разбърква и на струйка се наливат олиото и разтопеното краве масло.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и на няколко пъти се прибавя към останалите продукти. Накрая се слага и натрошеното сирене. Получава се смес по-гъста от тази за кексово тесто. Прехвърля се в намазнена и набрашнена тавичка.
Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Ако сте любители на домашните закуски, опитайте още този ефектен тутманик на розички и бъркан тутманик с прясно мляко.