Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свински джоланчета по италиански

Свински джоланчета по италиански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Свински джоланчета по италиански
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Приготвени по този начин, свинските джоланчета са крехки и неустоимо вкусни."

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 сцепен на две (около 650 грама)
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • лук - 1/2 глава (30 г)
  • черен пипер - за натъркване на месото
  • говежди бульон - 200 мл или вода
  • зехтин - 40 мл
  • брашно - за овалване
  • масло - 10 грама
  • сол
  • За гремолата
  • магданоз - 10 стръка, само листата
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, само жълтата част
  • черен пипер - 2 - 3 щипки или на вкус
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете свинското месо и втрийте в него черния пипер. Оваляйте всяко едно парче в брашно, изтръскайте излишното.

Загрейте зехтина и задушете нарязания лук за 5 минути. Добавете парчетата месо и маслото. Продължете пърженето още около 5 минути, като по средата обърнете и от другата страна.

Ако лукът стане златист, намалете огъня и сложете капак.

Сипете бульона и виното. Гответе джолана за 2-3 минути на отворен капак, за да се изпари виното. След това пак затворете и задушавайте на бавен огън около час и половина.

Следете и ако е необходимо, наливайте по малко топла вода.

Междувременно пригответе гремолатата. Наситнете всички посочени съставки и добавете солта.

Когато джоланът е напълно готов, добавете ароматната гремолта и задушете още няколко минути.

Сервирайте месото веднага с гарнитура по избор.

Свинските джоланчета по италиански са чудни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: