Начин на приготвяне
Посолете свинското месо и втрийте в него черния пипер. Оваляйте всяко едно парче в брашно, изтръскайте излишното.
Загрейте зехтина и задушете нарязания лук за 5 минути. Добавете парчетата месо и маслото. Продължете пърженето още около 5 минути, като по средата обърнете и от другата страна.
Ако лукът стане златист, намалете огъня и сложете капак.
Сипете бульона и виното. Гответе джолана за 2-3 минути на отворен капак, за да се изпари виното. След това пак затворете и задушавайте на бавен огън около час и половина.
Следете и ако е необходимо, наливайте по малко топла вода.
Междувременно пригответе гремолатата. Наситнете всички посочени съставки и добавете солта.
Когато джоланът е напълно готов, добавете ароматната гремолта и задушете още няколко минути.
Сервирайте месото веднага с гарнитура по избор.
Свинските джоланчета по италиански са чудни!