Начин на приготвяне
Първо замесете тестото от посочените съставки - разтопен маргарин, кисело и прясно мляко, захар, сол и бакпулвер.
Добавете брашно, колкото да поеме и да се замеси меко тесто. Оформете малки топчета от готовото тесто, покрийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят поне 15 минути.
Междувременно пригответе плънката. Измийте спанака и зеления лук, наситнете ги. Задушете ги с малко вода до омекване. Овкусете с черен пипер и джоджен, свалете от огъня.
Когато зелената смес се поохлади, добавете натрошеното сирене и яйцето. Разбъркайте хубаво.
Разточете всяко топче до получаване на елипса. Сложете от плънката и навийте на рулце. Така процедирайте с всички продукти.
Наредете рогчетата в тава с хартия за печене, която сте намазнили.
Намажете всяко рогче с прясно мляко и го поръсете с ким.
Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до готовност.
Рогчетата със спанак и сирене са много вкусни.
Вижте също как да си направите рогчета с мас или любимите банички със спанак.
Коментари