Табиетлийски шишчета

ЗориЗори
Новак
1735495k
Табиетлийски шишчета
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Ето това са перфектни табиетлийски шишчета, задължително ги поднесете със студена биричка."

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • пушен бекон - 200 г (дълги тънки слайсове)
  • зелени чушки - 4 - 5 броя
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета с еднаква големина.

Стрийте хубаво подправките и ги смесете в купичка. Добавете към тях зехтина и разбъркайте добре.

Натрийте месото с ароматната смес и оставете да се маринова - колкото повече престои, толкова по-вкусно ще стане.

Нарежете чушките и лука на средни парчета.

Започнете да нанизвате месото на шишчета, около него на зиг-заг нанизвайте бекона и редувайте със зеленчуците.

Загрейте скарата и изпечете шишчетата до готовност, като ги обръщате често. От време на време може да намазвате с остатъка от маринатата.

Табиетлийските шишчета са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: