Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Двустранни сандвичи с кашкавал и белтък

Двустранни сандвичи с кашкавал и белтък

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Двустранни сандвичи с кашкавал и белтък
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Едни доста по-различни, но много вкусни филийки с кашкавал."

Необходими продукти

  • хляб - 150 - 160 грама филийки за сандвич
  • белтъци - 2 броя
  • кашкавал - 150 грама
  • галета - около 3 - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки (според вкуса)
  • босилек - 6 - 8 свежи листенца
  • риган - за поръсване (по желание)
  • сол - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Смесете белтъците с пасирания чесън и щипка сол, разбийте ги до мехурчета (не бива да стават на сняг).

Нарежете на тънки филийки хляб. Опитайте да нарежете кашкавала на тънки парчета с форма като на хляба.

Сложете хартия за печене в тава и я поръсете с галета - така сандвичите няма да залепнат, а и ще станат приятно хрупкави.

Потопете всяка филийка с белтъците с чесън (и от двете страни), след което слагайте кашкавал и от двете страни.

Наредете в тавата и изпечете до апетитен загар. Поднесете с пресен босилек и риган по избор.

Двустранните сандвичи с кашкавал и белтък са чудни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: