Начин на приготвяне
Олиото се загрява в малка тенджера и към него се добавя ситно нарязаният лук. Поръсва се с щипка сол и се задушава за 2-3 минути до омекване.
Добавя се и нарязаното на дребни парчета пилешко месо и се запечатва от всички страни са 5-6 минути.
Налива се горещият пилешки бульон, супата се поръсва със сушен риган и босилек и се оставя да поври на слаб котлон 20 - 30 минути.
С помощта на пасатор супата се пасира и след това се добавя при непрекъснато бъркане сметаната за готвене, подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Сервира се пилешка кремсупа по италианска рецепта гарнирана с листенца пресен магданоз.
Бон Апети!
Вижте още вкусни рецепти за любима пилешка супа, както и коя е антигрип пилешката супа.