Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Пилешка Супа»Пилешка кремсупа с картофи

Пилешка кремсупа с картофи

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088121k3881
Пилешка кремсупа с картофи
Снимка: Аника Войт
1 / 2
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г ( бутче или по ваш избор)
  • картофи - 4 бр. средни
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. стъбло
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • магданоз - вкус
  • черен пипер - на вкус
  • целина - на вкус, листа
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • лимони - от 1/2 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В два литра подсолена вода, сложете месото да се вари.

В процеса на варене месото ще отдели бяла пяна, отделете я с помощта на решетъчна лъжица и я изхвърлете.

Месото ще познаете, че е сварено, щом започне да се отделя от кокала.

Пилешки бульон прецедете с цедка и върнете обратно в тенджерата на котлона, а месото отделете и накъсайте на малки парчета.

В бульона сложете да се варят и зеленчуците - предварително измити, обелени и нарязани на парчета. Варете на средна степен до омекването им.

Сложете зеленчуците в пилешки бульон и върнете на котлона да се варят.

Щом омекнат, добавете накъсаното месо и сложете фидето в пилешката супа.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете свежите подправки.

В отделна купичка разбийте един жълтък с малко лимонов сок.

Изсипете сместа в супата с непрекъснато бъркане.

Вашата пилешка кремсупа с картофи е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: