Начин на приготвяне
В два литра подсолена вода, сложете месото да се вари.
В процеса на варене месото ще отдели бяла пяна, отделете я с помощта на решетъчна лъжица и я изхвърлете.
Месото ще познаете, че е сварено, щом започне да се отделя от кокала.
Пилешки бульон прецедете с цедка и върнете обратно в тенджерата на котлона, а месото отделете и накъсайте на малки парчета.
В бульона сложете да се варят и зеленчуците - предварително измити, обелени и нарязани на парчета. Варете на средна степен до омекването им.
Сложете зеленчуците в пилешки бульон и върнете на котлона да се варят.
Щом омекнат, добавете накъсаното месо и сложете фидето в пилешката супа.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете свежите подправки.
В отделна купичка разбийте един жълтък с малко лимонов сок.
Изсипете сместа в супата с непрекъснато бъркане.
Вашата пилешка кремсупа с картофи е готова.