Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Пилешка кремсупа по италианска рецепта

Пилешка кремсупа по италианска рецепта

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2309819554
Пилешка кремсупа по италианска рецепта
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сервира се пилешка кремсупа по италианска рецепта гарнирана с листенца пресен магданоз."

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • бульон - 900 мл, пилешки
  • сметана - 200 мл за готвене
  • риган - 1/2 ч.л., сушен
  • босилек - 1/2 ч.л., сушен
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в малка тенджера и към него се добавя ситно нарязаният лук. Поръсва се с щипка сол и се задушава за 2-3 минути до омекване.

Добавя се и нарязаното на дребни парчета пилешко месо и се запечатва от всички страни са 5-6 минути.

Налива се горещият пилешки бульон, супата се поръсва със сушен риган и босилек и се оставя да поври на слаб котлон 20 - 30 минути.

С помощта на пасатор супата се пасира и след това се добавя при непрекъснато бъркане сметаната за готвене, подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Сервира се пилешка кремсупа по италианска рецепта гарнирана с листенца пресен магданоз.

Бон Апети!

Вижте още вкусни рецепти за любима пилешка супа, както и коя е антигрип пилешката супа.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: