Начин на приготвяне
Смесете брашното с олиото, солта и захарта. Разтворете в малко топла водичка маята и я добавете към брашното. Разбъркайте до хомогенност и оставете сместа да си почине 10-тина минути.
След това на високи обороти на миксера разбийте за около 2 минути или до получаването на еластично и меко тесто.
Оформяне: Първият вариант е да разделите тестото на еднакви по големина топки и да ги разточите на правоъгълник с размери около 30х9, след което да разрежете по диагонал на триъгълници.
Получените триъгълници завийте на кифлички, започвайки от широката към тясната част.
Другият вариант е да разточите цялото тесто и да нарежете на 32 триъгълника. Увиването става по същия начин.
Изпечете кифличките в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Поднесете със сладки или солени добавки.
Кифличките по италианска рецепта са готови.