Начин на приготвяне
Пържолите подправете с подправките. Залейте с половината от червеното вино и оставете в хладилника за поне 1 час да се мариноват.
Почистете от люспите лука и нарежете на колелца. На дъното на тава наредете кръгчетата лук.
В тиган поставете мазнината и запечатайте свинските вратни пържоли от двете страни. Върху лука подредете пържолите.
Гъбите нарежете на четвъртинки и подредете в тавата.
Подправете още малко с подправките и налейте с остатъка от виното и малко вода.
Покрийте тавата с пържолите с алуминиево фолио и оставете да се пече на 200 °C за 60 минути.
След като изтече времето, махнете фолиото и оставете да се запекат пържолите на фурна с гъби и лук.
Вижте още вкусни идеи за пържоли с гъби и пържолки със сос.