Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на фурна с гъби и лук

Вратни пържоли на фурна с гъби и лук

Вратни пържоли на фурна с гъби и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Пържолките са готови, остава само да изберете червеното вино."

Необходими продукти

  • свински вратни пържоли - 900 г
  • лук - 4 големи глави
  • гъби - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 300 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • пушен червен пипер
  • риган
  • куркума
  • кориандър
  • розмарин
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите подправете с подправките. Залейте с половината от червеното вино и оставете в хладилника за поне 1 час да се мариноват.

Почистете от люспите лука и нарежете на колелца. На дъното на тава наредете кръгчетата лук.

В тиган поставете мазнината и запечатайте свинските вратни пържоли от двете страни. Върху лука подредете пържолите.

Гъбите нарежете на четвъртинки и подредете в тавата.

Подправете още малко с подправките и налейте с остатъка от виното и малко вода.

Покрийте тавата с пържолите с алуминиево фолио и оставете да се пече на 200 °C за 60 минути.

След като изтече времето, махнете фолиото и оставете да се запекат пържолите на фурна с гъби и лук.

Вижте още вкусни идеи за пържоли с гъби и пържолки със сос.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: