Панирана риба по английски

ЕфросияЕфросияДжедай301
19/07/2010
"Нашето предложение за обяд - панирана риба по английски в комбинация с хрупкави зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 334
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 150 грама рибно филе
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 200 грама
  • бира - 2 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете прясното мляко, бирата, оцетът и яйцата, овкусете със сол, бял пипер и разбъркайте добре с тел.

При непрекъснато бъркане добавете и брашното към сместта до получаване на кремообразна смес.

Загрейте мазнина в тиган, оваляйте рибното филе в панировката и изпържете до златисто. Може да използвате и фритюрник.

Поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
17.02.2016 21:12
Няма забележки рецептата е добра.
Поднася се с пържени картофи и на всичкото това ми казват "чип енд фиш".

Панировката се нарича "патафри" и идва от френската кухня - това че англичаните са си направили "чип енд фиш" национално ястие незначи че е тяхно откритие.
2
1