Таратор от краставици с жълтъци

ИванаИванаНовак
20/05/2009
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 254
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставиците се измиват, обелват се и се нарязват на дребни кубчета. Яйцата се сваряват твърдо и като изстинат, се обелват. отделят се жълтъците и се пасират.

Към пасираните жълтъци се прибавят последователно киселото мляко, като се разбърква с тел, за да се получи кремообразна смес, водата, счуканият чесън, част от дребно нарязания копър, солта, оцетът, част от олиото. Разбърква се добре и се добавят ситно нарязаните краставици.

Сместа се разбърква отново и се оставя в хладилник. При поднасянето се полива с останалото олио и се поръсва с копър.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 01:29
не съм го правила досега така с жълтъци
0
0