Пребранец

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Пребранец1 / 2
02/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • лук - 500 г
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба с малко сол, дафиновите листа и черен пипер, като предварително сте го накиснали във вода за 1 нощ преди момента на готвене. Отцедете омекналия боб, като запазите 14 с.л. от водата.

Скълцайте ситно лука и го запържете в маслото, докато стане прозрачен. Добавете бобената вода, разбъркайте за кратко и овкусете със сол, червен пипер и млян черен пипер. Добавете сварения боб.

Прехвърлете сместа в няколко гювечета или в по-голам глинен съд. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 45 минути.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: