Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Най-вкусното телешко с грах

Най-вкусното телешко с грах

Най-вкусното телешко с грах
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Най-вкусното телешко с грах, което иска да изпечете набързо домашен хляб в хлебопекарната."

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • грах консерва - 400 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 8 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на филийки и запечатайте в тиган с 3 с.л. олио.

В тава наредете парчетата месо с мазнината и добавете около 2 с.л. олио и около 150 мл вода.

Покрийте тавата с фолио и я поставете в предварително загрята фурна на 170 °C без вентилатор. Печете месото около 60-70 минути или до готовност.

Лука нарежете на ситно, а морковите - на колелца. Запържете първо лука, а след това и морковите в останалото олио.

Добавете нарязания на тънки филийки чесън и отново запържете за кратко. Добавете брашното и червения пипер. Запържете и тях за кратко.

Разредете доматеното пюре с 200 мл вода и го добавете към зеленчуците. Разбъркайте.

Добавете консервата грах и чубрицата. Добавете и около 1 литър гореща вода и около 2 ч.л. сол.

Оставете сместа да поври около 5 минути, докато омекнат морковите. След като месото се е изпекло, извадете тавата от фурната.

Добавете зеленчуците от тенджерата при месото в тавата. Разбъркайте.

Увеличете температурата на фурната на 200 °C без вентилатор и върнете телешкото с грах във фурната без фолиото.

Изчакайте, докато най-вкусното телешко с грах заври и след това го гответе още около 20 минути.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: