Начин на приготвяне
Задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън в 1 с.л. зехтин.
В чопъра сипваме нахута, прибавяме нарязаното червено цвекло и лука и ги пасираме.
Добавяме нарязания на ситно спанак, подправките, брашното, бакпулвера, 1 с.л. галета и разбъркваме.
Оформяме около 6-8 кюфтета от червено цвекло, овалваме ги в галета и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печете.
Слагаме зеленчуковите кфтенца в загрята фурна на 200 °Cи след 15 минути ги намазваме отгоре със зехтина. Внимателно ги обръщаме, пак намазваме със зехтина и запичаме за още 15 минути.
Кюфтетата от панджар са много вкусни.
Вижте още какво полезно съдържа червеното цвекло и как влияе на бременни сокът от червено цвекло.