Начин на приготвяне
Месото се нарязва на едро, слага се в купа и се залива с виното. Добавя се натрошеният дафинов лист и листенцата розмарин и се оставя за 4 часа. Лукът, чесънът и картофите се обелват.
Лукът се реже на дебели шайби, картофите – на едри парчета, чесънът се намачква. Чушката се нарязва на едро. Месото се вади от маринатата и без да се подсушава, се пържи 8 минути в 1 лъжица олио, като постоянно се обръща. Маринатата се запазва.
Месото се слага в тенджера. В съда, в който се е пържило месото, се добавя останалото олио и се запържва лукът, чесънът и чушките за 5 минути. В тенджерата с месото се налива половината марината, добавя се доматеното пюре, всичко се разбърква и се готви на силен огън 5 минути.
Добавя се останалата марината и маслините. Котлонът се намалява, похлупва се с капак, като се оставя място за излизане на парата, и се задушава час и половина.
Добавят се картофите и всичко се готви още 20 минути. Кората от портокала се настъргва и с нея се поръсва ястието. Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва върху месото с картофите.