Касерола с пиле и нудли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Касерола с пиле и нудли
27/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 грама гърди, нарязани и сварени
  • нудли - 2 чаши, начупени
  • целина - 1 коренище, нарязано на парчета
  • чушки - 2 броя, нарязани
  • моркови - 1 чаша няситнени
  • лук - 1 чаша нарязан на ситно
  • бульон - 1 чаша пилешки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. прясно смлян
  • гъби - 1 буркан
  • чедър - 1 чаша
  • кашкавал - 1 чаша, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Смесете пилешкото, нудлите, целината, чушките, морковите и лука в голяма купа, след което прибавете гъбите и част от течността, в която са консервирани.

Залейте ястието с бульона, овкусете сподправките и разбъркайте. Поръсете с чедъра и кашкавала, покрийте с фолио и сложете да се пече около 35 минути така. След това махнете фолиото и запечете леко за още 10 минути.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: