Глазирана шунка с портокал и смокини

МиланМиланНовак
21/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете свинския бут от кокалите и не махайрте горния слой мазнина. Загрейте фурната на умерена температура.

С помощта на нож нарежете повърхността с мазнината на решетка на около 3 см интервали - не режете дълбоко до месото. Набодете карамфилчетата равномерно.

Поставете шунката върху решетка с тава отдолу. Смесете продуктите за глазурата в съд на котлона, докато сладкото се разтопи, но без сместа да завира.

Намажете месото с половината марината. Сложете да се пече за около 1 и 1/4 часа, без да покривате месото. По време на печенето мажете често свинското с глазурата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар