Глазирана шунка с портокал и смокини

IlariaIlaria
Новак
578
282
33
775
21/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете свинския бут от кокалите и не махайрте горния слой мазнина. Загрейте фурната на умерена температура.

С помощта на нож нарежете повърхността с мазнината на решетка на около 3 см интервали - не режете дълбоко до месото. Набодете карамфилчетата равномерно.

Поставете шунката върху решетка с тава отдолу. Смесете продуктите за глазурата в съд на котлона, докато сладкото се разтопи, но без сместа да завира.

Намажете месото с половината марината. Сложете да се пече за около 1 и 1/4 часа, без да покривате месото. По време на печенето мажете често свинското с глазурата.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар