Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Разкошен черешов пай с масло и ванилия

Разкошен черешов пай с масло и ванилия

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1384822k227
Разкошен черешов пай с масло и ванилия
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
26/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Наистина разкошен и много маслен плодов пай с череши - любим летен десерт"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 180 грама
  • захар - 80 грама
  • яйцa - 1 брой
  • масло - 90 грама
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 грама)
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за маслената поръска
  • царевично брашно - 10 грама
  • брашно - 30 грама
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • захар - 35 г
  • масло - 35 г
  • и още
  • череши - 250 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на маслените трохи смесете бялото с царевичното брашно. Прибавете към тях студеното масло, захарта и ванилията. Намачкайте хубаво с ръце, за да се получат маслени трохи.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за половин час.

В отделна купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и щипката сол. Прибавете яйцето, захарта и ваниловата захар, нарязаното масло. Сипете 4 лъжици мляко и замесете хубаво тесто.

Разточете готовото тесто на хартия за печене, голяма колкото размера на тавата, в която ще печете десерта.

Прехвърлете разточеното тесто заедно с хартията в тавата. Надупчете го с вилица на няколо места.

Отгоре наредете черешите, почистени от костилки.

Сипете върху тях маслените трохи - те не бива да покриват напълно черешите.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия пай до готовност - около 35 минути.

Охладете и поръсете пая с пудра захар.

Разкошният черешов пай с масло и ванилия е чуден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: