Ирландски хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
10/07/2010
"Отдавна не сме опитвали толкова вкусен хляб - с мека вътрешност и ароматна коричка "
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 487
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки.

Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите с лъжица.

По някое време го доомесете с ръце и го прехвърлете в намаслена формичка за печене. Разпределяме тестото - може да поръсите и с няколко овесени ядки.

В предварително загрята на 250 градуса фурна сложете хляба да се пече за около 75 мин. Поднася се изстинал.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дани
Дани
30.09.2013 20:59
Содата не е ли редно да се угаси в киселото мляко? Така негасена, не миреше ли хляба на сода? Рецептата е доста интересна и искам да я изпробвам. Дори и да не ми отговорите, аз ще направя този хляб, но не бих рискувала с неугасена сода. А никъде не виждам лимонена киселина, така че за мен содата в киселото мляко, иначе... Иначе, рецептата изглежда супер...
0
0
Ваня
Ваня
23.02.2013 18:18
в посочените продукти ни виждам прясно мляко?
2
0