Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с лимонов пилаф с касис

Печена риба с лимонов пилаф с касис

IlariaIlaria
Новак
59762531
Печена риба с лимонов пилаф с касис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено цвекло - 500 г бейби
  • ципура - 1.5 кг цяла или др. вид риба
  • олио - 2 с.л.
  • рукола - 50 г бейби
  • за пилафа
  • бульон - 500 мл пилешки
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • ориз - 1 ч.ч. (200 г) продълговат
  • касис - 2/3 ч.ч. (100 г) сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната, сложете измитото бейби цвекло в тава с подмазнена хартия за печене и печете за около 20 минути или докато омекне. Охладете го, обелете и ги го настържете.

Намалете фурната на средна темепратура, направете леки прорези с рибата по кожата ѝ от двете страни. Напълнете корема на рибата с пилафа с лимон и касис и я сложете в подходяща намазнена тава за печене. Намажете я олио.

Печете я непокрита за около 30 минути или до готовност. Поднесете готовата риба с гарнитура от цвекло и рукола.

Пилаф с боровинки и лимон

Смесете бульона и лимоновата кора в малък съд на котлона и го кипнете. Добавете ориза и намалете температурата. Покрийте и варете 15 минути - докато течността се абсорбира от ориза. Добавете сушения касис.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: