Ezine.bg»Рецепти»Риба»Сьомгова пъстърва на тиган

Сьомгова пъстърва на тиган

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2219619264
Сьомгова пъстърва на тиган
Снимка: Анонимен
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
1
"Бърз и лесно начин да направите най-вкусната сьомгова пъстърва на тиган"

Необходими продукти

  • сьомгова пъстърва - 240 г, филе
  • лимон - 1/2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - 1/4 к.л.
  • мащерка - 1/4 к.л.
  • розмарин - 1/4 к.л.
  • черен пипер и сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомговата пъстърва се почиства от костици и се поръсва със сол и черен пипер равномерно. Кожата се оставя.

Подправките се стриват или смилат и се смесват и се разбъркват със зехтина и лимоновия сок. Филето се подправя и се оставя за 30 минути на хладно, за да се овкуси.

Изпича се в намаслен тиган първо с кожата надолу, след това се обръща. Времето за готвене зависи от дебелината на филетата.

Поднася се топла с подходяща гарнитура.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: