Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Трюфелови картофки с пармезан

Трюфелови картофки с пармезан

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Трюфелови картофки с пармезан
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Не нагрявайте ароматния зехтин, защото рискувате да загубите аромата му за тези разкошни трюфелови картофки с пармезан"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. (400 г)
  • зехтин с трюфел - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обелените картофи на резенчета.

В тенджера кипваме водата, сипваме картофите и изключваме котлона.

Похлупваме и оставяме за 20 минути.

В купичка смесваме настъргания пармезан, нишестето, подправките и разбъркваме.

Слагаме отцедените и подсушени с хартиена кърпа картофи в полиетиленов плик, прибавяме олиото и разбъркваме.

Добавяме сухата смес и пак разбъркваме ароматните картофки.

Подреждаме картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, и готвим в предварително загрята на 180°С фурна за около 30-40 минути (проверяваме с клечка за зъби).

Готовите печени картофи поръсваме със зехтин с трюфел. Не нагрявайте ароматния зехтин, защото рискувате да загубите аромата му.

Неустоими са тези трюфелови картофки с пармезан.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: