Нервозни кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Нервозни кюфтета
Снимка: Габриела
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
34
"Пикантни кюфтета, приготвени от професионалисти за професионалисти! За останалите има и други кюфтета!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г
  • свин­ско месо - 200 г различно
  • салам - 100 г пушен колбас
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. червена или зелена
  • люти чушки - 1 бр.
  • хляб - 1 дебела филия сух бял, без кората
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион
  • бахар
  • брашно
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете месото, а салама нарежете на парчета.

Измийте и почистете от семената чушките, нарежете лука и накиснете хляба в млякото.

Всичко това заедно с месото и колбаса се смила два пъти.

Оставете сместта за постои около час. Прибавете яйцето и подправките и омесете каймата.

Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Русиана Михайлова
Русиана Михайлова
Тези кюфтаци ще ги пробвам определено, обичам много люто и няма как да пропусна :)
26.02.2016 15:41
3