Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Постна супа с булгур, тиква и зелен фасул

Постна супа с булгур, тиква и зелен фасул

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Постна супа с булгур, тиква и зелен фасул
Снимка: Чародейката
1 / 3
06/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Постната супа с булгур, тиква и зелен фасул се сервира гореща или студена, поръсена по желание с едро счукан лют червен пипер."

Необходими Продукти

  • булгур - 150 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 1 стрък лук
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • тиква - 150 г (1 ч.ч.), обелена и нарязана на кубчета
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • целина - 2 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бульон - 1, .5 зеленчуков
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • суха мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се залива с вряща вода и се захлупва за половин час.

През това време се подготвят останалите продукти:

Лукът (кромид, праз лук, чесън) се почиства и нарязва на ситно. Прехвърля се в тенджера и се запържва в зехтина, добавят се наситнените морков и нарязаната на ситно тиква и целина, най-накрая се добавя брашното, червеният пипер и доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър и половина горещ зеленчуков бульон и нарязания на по-дребно зелен фасул.

Оставя се течността да заври и след десетина минути се слага набъбналият булгур, мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Супата със зеленчуци се оставя да покъкри на слаб огън още двайсетина минути. Ако ви се стори твърде гъста, може да се добави допълнително количество бульон или гореща вода и отново се изчаква да поври още десетина минути на умерена температура.

Ситно нарязаните листа магданоз и лимоновият сок се добавят след дърпането на супата от огъня.

Постната супа с булгур, тиква и зелен фасул се сервира гореща или студена, поръсена по желание с едро счукан лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: