Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа със зелен фасул и цвекло

Супа със зелен фасул и цвекло

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Супа със зелен фасул и цвекло
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Супа със зелен фасул и цвекло"

Необходими продукти

  • зеле - 1 резен, прясно
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 малка глава
  • картофи - 2 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и нарязват на кубчета, а лукът се реже на ситно.

Червеното цвекло трябва да е обелено от кората и се реже на парчета с големината на картофите - така по-лесно се сваряват по едно и също време.

В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук. Прибавят се и останалите зеленчуци и след 3-4 минути сипваме гореща вода, и поръсваме със сол, черен пипер и подправки по избор.

Готвим супата, докато омекнат зеленчуците.

Зеленчуковата супа се сервира топла с лимонов сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: