Начин на приготвяне
Измиваме фасула, почистваме го и го нарязваме на парчета. Заливаме го със студена вода и оставяме да престои 1 час.
Кипваме в тенджера вода и сваряваме в нея фасула за 40 минути. Обелваме и настъргваме картофа на едро ренде и го прибавяме към фасула.
Обелваме лука и го нарязваме на ситно, запържваме го в тиган до прозрачност, доливаме 3 с.л. вода и задушаваме още малко. Поръсваме го с червен пипер, посоляваме и го прибавяме към супата.
Обелваме и счукваме чесъна. Разбиваме яйцето и киселото мляко.
Сваляме съда от огъня и го застройваме с киселото мляко и яйцето. Поръсваме с магданоз, а чесъна сервираме отделно за допълнително овкусяване на супата.